söndag, juni 20, 2021

Roller coaster

Här kommer en liten snabb blänkare om att jag fortfarande lever och har hälsan! Livet väntar inte på någon och det går dessutom i tvåhundra knyck. Det är svårt att urskilja vad som rör sig i periferin, i en  fartvind som får ögonen att tåras. Jag är nöjd bara jag lyckas hålla armar och ben innanför vagnen. 

Mina studier har dragit igång lagom till att trycket på arbetet har ökat, samt att det snart är deadline för företagets interntidning. Lägg där till att barnen har sommarlov och inte riktigt har samma dygnsrytm som en vanlig arbetstagare. Sedan har jag skaffat mig en skrivarkompis och tanken är att vi ska skriva lite och sedan ge varandra input på texterna. Men det är faktiskt ingen fara med mig, jag gillar att ha kniven mot strupen. Det är faktiskt då jag presterar som bäst. I helgen har jag hunnit med både återhämtning, sol och plugg.

Börsen är inte särskilt rolig just nu. Jag satte ett sparmål på Avanza för skojs skull, men det skulle jag aldrig gjort för nu sjunker mina procent i rask takt. Det är bara att hålla i och hålla ut, även här!

Oh, och så såg jag att Yann Tiersen kommer till Sverige i vinter. Jag som älskar filmen Amelie från Montmartre, jag måste ju seriöst överväga att köpa biljett. 

Vilken är din favoritfilm?
10 kommentarer:

 1. Ibland blir det lite mycket! Bara att ta en sak i taget och se till att få ordentligt med återhämtning sedan!

  Favoritfilmer är svårt tycker jag...Jag gillade "Gone Girl" vill jag minnas, men har på senare tid fastnat för sydkoreanska filmer. De är ofta lite knasiga och inte så förutsägbara.

  Börsen är astrist nu, har inte ens loggat in på Avanza idag kom jag just på :-D.

  Glöm inte att andas!
  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med sydkoreansk film. (Jag som kände mig internationell när jag tittade på en dansk film för ett halvår sedan.) Undrar om sydkoreanerna själva upplever sina filmer på samma sätt, eller om vi gör det för att de skiljer sig från det vi är vana vid...

   Jag andas och äter godis!
   Kram Fumlan

   Radera
 2. Jag gillar oxå den filmen starkt. Å så Blade Runner naturligtvis. Kanske inte de mest likartade av filmer. Jag lyckades förresten laga min trasiga AC i huset. Lite genant faktiskt...det var underhållet det brast i. Tydligen ska den rengöras var 14e dag å inte var 14e månad :)

  Har Ni det varmt i södra Sverige ? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blade Runner har jag inte sett, men jag gillar både Harrison Ford och Vangelis.

   Åhå, bra mekat!

   Nja, inte AC-varmt! ;-)

   Radera
 3. "Vi som älskade varann så mycket". En favorit som jag inte sett på länge, (30 år), men den värmer mig ännu. (Jag minns den knappt, men minns känslan den gav mig.) Så det är väldigt fint med bra filmer. Och sparplaner, oh ja, lätta att planera, roliga att planera och tänka på. Sedan tog det, för mig, ett år längre att komma dit jag planerat. Men det är iallafall roligt att tänka och fantisera kring kapital tycker jag. Lite "nykär" som jag är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med vissa filmer, de sätter sig och man har dem liksom med sig.

   Jag blir ju lite nyfiken på din sparplan, det låter som att du uppnått ett mål. Vill du dela med dig? ;-)

   Radera
 4. Åh, verkligen inget märkvärdigt, fick bara MÖJLIGHET att spara. Kul på gamla dar. Överskattar så gott som alltid min sparförmåga. Men, ett roligt och alldeles GRATIS nöje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, det ÄR verkligen roligt! :-)

   Radera
 5. Om du verkligen vill veta, så är det något så simpelt som minimibeloppet som krävs för ett fasträntekonto. 40tusen. Mitt livs första sparade "storsumma". Beräknade nå dit förra sommaren, men annat kom emellan: körkort till ett av mina barn, glasögon till mig och det andra barnet, (då vi för en gångs skull inte tittade på prislappen utan tog "extra allt") + lite annat smått och gott. Så datumet för mitt mål sköts fram hela tiden. Och det kändes trist. Men lyckan över att lyxa för en gångs skull var ändå värt det. 100 gånger om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju extra betydelsefullt också, när man väl tar beslutet att det får lov att kosta.

   ...och fyrtio tusen är allt annat än simpelt, det är fantastiskt! :-D

   Radera