söndag, september 12, 2021

Bildbonanza, cykling...och ett litet tips

Det går inte att komma ifrån att det har varit lite hektiskt det sista. Många är de saker som jag för tillfället väljer bort, till förmån för studier, familj och arbete. Jag har sagt upp min ljudboksprenumeration, jag läser heller inte några böcker, hänger inte på stan och tittar knappt på tv. Ledsamt nog har även bloggen blivit lite nedprioriterad, men idag får bli ett undantag annars får jag abstinens...

Jag är mer noga med att välja vilka aktiviteter jag kan unna mig. Till exempel vårdar jag mina närmaste relationer med släkt och vänner, samt utövar någon form av motion. Det leder mig osökt in på min senaste fäbless, nämligen MTB. Men hur kul är det inte? Det ultimata tecknet på att jag börjar bli gammal, att cykeln kommer fram. Att cykla i skog och mark är helt underbart, både över stock och sten men också fort med snabba svängar. Barnsligt kul!...och ja, det har blivit några blåmärken. 

Idag slog jag faktiskt två flugor i en smäll, jag har ägnat förmiddagen åt att umgås med min pappa (relation) som fyllt år och då passade vi på att gå tipspromenad (rekreation). Det är ett underbart initiativ som hållits vid liv av eldsjälar inom en lokal sportförening i alla år. Varje höst har de anordnats och jag har varit en flitig besökare sedan barnsben. Det är nostalgi på riktigt! Nedan bjuder jag på några bilder från dagens promenad.

I mitt förra inlägg berättade jag att jag sökt ett jobb och med blandade känslor mottog jag beskedet att jag inte får det. Företaget valde att rekrytera internt, så det känns rätt okej ändå. Då har jag inte blivit brädad på allra värsta sätt. Deras kommentar på min ansökning var snarare att min profil matchade tjänsten bra och att de gärna sparade den för eventuella framtida rekryteringar. Fast det kanske de säger till alla. ;-)

Söndagstipset!
För den som har lite mer tid att slå ihjäl och funderar på hur man kan tjäna enkla pengar i soffan, kan jag nu passa på att slå ett slag för min bloggkollega Pappa Betalar?:s  nya satsning. Nämligen en egen panelsida med undersökningar man svarar på och får ersättning för besväret. Jag är själv inte särskilt insatt i sånt här, men jag tittade in lite snabbt och provade. Det verkar vara lättanvänt och dessutom ska det komma en app under hösten. Här kan ni läsa PB?s egna presentation av sidan och här kan ni läsa en recension av en användare som har lite mer erfarenhet av den här typen av undersökningar. Så sitter ni bara och slöscrollar på mobilen, kan detta vara en alternativ och mer lukrativ sysselsättning. 

Men nu tar vi lite bilder va?

Tyst och mjuk skog


Fantastisk utsikt
Här skulle man kunna bo...


...vackra granndamer också.


Det handlar bara om vilken väg man väljer!


Har ni haft en bra helg?

16 kommentarer:

 1. Hej Fumlan!
  Härligt med blogginlägg igen.
  MTB är ju så kul och bra träning. En fin combo.

  Ser ut att vara en riktigt härlig promenad det där.

  Tack för omnämnande på min panelsida. Målet är att vara den panelsidan som ger bäst betalt för varje avklarad undersökning.
  Vill ge er användare så mycket pengar det bara går.

  Tack Fumlan!

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?
   No worries! Hoppas att det blir en hit, men det blir det säkert! :-)

   Radera
 2. Kul att du uppmärksammar Pappa betalars blogg. Finns mycket läsvärt där!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittar in här! :-)
   Jamen visst är den, intressant och trevlig!

   Radera
 3. Underbara bilder! Har inte cyklat MB själv, men förstått att det är poppis!

  Gällande panelundersökningar så har jag provat, men verkligen inte orkat lägga ner den tid det tar och få så uselt betalt. Men PB? har ju gjort ett jättejobb, all heder! Kanske ska prova igen :-).

  Och jobb..ja, det kommer alltid nya!

  Min helg har varit bra med fina vänner!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna prova sidan. Återkom gärna med feedback! Detta ska vara den absolut bästa sidan, men främst är tanken att ni användare ska tjäna bäst pengar på min sida!

   Mvh PB?

   Radera
  2. Hur mycket pengar är "bäst pengar" ?

   Radera
  3. Mest skulle det såklart stå. Och då jämför jag med andra panelsidor.

   Radera
  4. Hur mycket pengar är "mest pengar" ?

   Radera
  5. @Louise: Härligt att få tanka vän-energi, det ska jag göra på onsdag! :-)

   Egentligen ligger ju mitt fokus på att skaffa en utbildning, även om jag vacklar väldigt i fråga om min framtida sysselsättning. ;-)

   Kram Fumlan!

   Radera
  6. Northernlightsinvestment, det går inte att svara i kronor hur mycket pengar det är. Det beror på undersökningarna du blir erbjuden.
   Det som går att säga är att CINT tar en viss procent av alla panelsidor, det som sedan fördelas från panelsidorna kan variera. Jag tar oerhört lite av dessa pengar så att användarna får den största delen.

   Har du mer frågor får du gärna maila mig, pappabetalar2018@gmail.com

   Radera
  7. @pappabetalar: Jag ska prova sidan! Tack!

   Radera
  8. Kul Louise! Hör gärna av dig om det är något!

   Mvh PB?

   Radera
 4. Jättefina bilder! Så härligt att komma ut i skogen, antingen till fots eller MTB. Tack för söndagstipset, det ska jag kolla in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jamen visst är det! En riktig energibank, skogen!

   Radera