tisdag, juni 07, 2022

When on Ven


Jag kan nu checka av "Cykla tandemcykel på Ven" på min bucketlist. Det var en upplevelse jag kommer att leva länge på. Jag bokade in oss och ett par vänner på ett paket som kallades Mera Ven. I detta paket ingick boende på campingen, stenugnsbakad pizza vid ankomst, två frukostar och en fyrarätters middag på Turistgården House of Ven. Även sänglinne och slutstäd ingick i det nätta priset 1500kr/person (cirka). Båtbiljett och cykelhyra tillkom.

I ärlighetens namn var standarden på boendet ganska låg, men jag är inte så nogräknad där. Tillgång till faciliteter och tak över huvudet nattetid är ingen självklarhet under mina äventyr, så med det i åtanke var det nästan lyxvarning. Sedan måste jag också ge fyrarättersmiddagen ett stort plus, den var väldigt god och spännande. Dessvärre inga foton från anrättningarna, men den var säsongsanpassad och innehöll allsköns primörer i fantasirika konstellationer. Det är få saker jag uppskattar så mycket som en välkomponerad meny och nya maträtter.

Jag kan inte annat än att tacka vädergudarna som för en gångs skull var oss nådiga och bjöd på ett helt sagolikt väder. Nedan följer en bråkdel av alla foton som tagits under denna resa. Jag tänker inte be om ursäkt för kvalitén, ni vet vid det här laget att jag blott är en entusiastisk amatörfotograf. 


Rapsfälten hade nästan blommat över, när vi klev av färjan som tagit oss till den vackra ön Ven utanför Landskrona. En och annan vallmo prydde sin självklara plats.


Första kvällen bjöd på en magisk solnedgång som bäddade in världen i en varmröd lyster.


Stundtals fick jag nästan en känsla av att befinna mig på betydligt sydligare breddgrader. Men något bad blev det inte den här gången.


Sjöbodar har vi tydligen inte bara på västkusten, inte gräs heller.


Skåneleden at it's best? Vy mot grannlandet.


Här kan man bli stående och bara existera en stund. 


I bakgrunden ett av otaliga kryssningsfartyg på den vältrafikerade farleden mellan ö och fastland.


Även sista kvällen var dramatisk i sin färgsättning. 

4 kommentarer:

 1. Åh, jag älskar Ven. Har varit där 4 gånger, alla gångerna i maj månad när det är som vackrast. Nu lär det dröja ett tag men man vet aldrig. Min Sambo och jag gjorde det till en grej att olika år besöka stora öar, Gotland, Öland, Bornholm, Ven, Hallands Väderö osv. Ett tag var det olika slott som vi hade som mål. Men sedan 2020 har det inte blivit mycket rest av förklarliga skäl. Det kanske drar igång igen denna sommaren?

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår varför ni återvänt till Ven, så fint! Kul åka runt till olika öar och slott, bra idé! Det är roligt med gamla byggnader och att få andas in atmosfären och lyssna efter stegen från dem som gått där före oss. :-) Tycker verkligen att ni ska dra igång igen!

   Radera
 2. Ser härligt ut. Använder du någon systemkamera vid fotografering? Hoppas att energidepåerna fylldes upp! // Sparmotionären

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sparmotionären!
   Tack så mycket, ja nu är energiförrådet påfyllt och borde räcka fram till semestern! ;-)

   Nej, jag önskar att jag vore bättre på fotografering. Dessvärre är jag för lat för att släpa med mig kamerautrustning, så det är min gamla Iphone 7 som får dra det lasset. Jag fiskar upp, siktar och trycker av. Ungefär på den nivån och hoppas att jag inte har några fingrar i vägen. ;-)

   Radera