tisdag, oktober 04, 2022

Härliga höst

Det har blivit höst lite mer på riktigt sedan mitt sista inlägg och det känns som att jag går in i en annan lunk. Naturen stänger ner och tillvaron dimras, snart är det helt mörkt på mornarna. Idag var jag och lämnade bilen på verkstan klockan 06:55, därefter pensionärsjoggade jag hemåt i sakta mak i gryningen. Det tog sin lilla tid, men vilken oerhörd lyx det är. Idag har jag nämligen ingen tid att passa och jag kom hem till ett tomt hus. Tänk att få ha det så här bra. Visst väntar skolböckerna på mig, men att kunna sköta skolarbetet hemifrån några dagar i veckan är så skönt.

Men det är även något visst med mornarna i stan också. Jag brukar se till att passera caféerna på centralen när jag klivit av tåget. Det känns fint att bli välkomnad av dofter av kaffe, nybakt bröd och bullar. 

Något som slagit mig under den korta tid som jag nu spenderat i stan, är att det är tur att jag inte bor där. Ur en ekonomisk synvinkel, herregud vad pengar jag skulle kunna göra av med. Ibland slutar jag runt lunch och då brukar jag gå från skolan till centralen, bara för att insupa alla dofter från lunchrestaurangerna. Som det är nu så nöjer jag mig med dofterna, men om jag bodde här vet jag inte hur länge jag skulle kunna stå emot. Samma sak på fredagseftermiddagarna, hur lätt hade det inte varit att slinka in på en uteservering och ta ett glas vin? Allt detta är naturligtvis saker man ska kosta på sig ibland. Tycker jag! Men jag vet också hur lätt det är att fastna i unna-sig-träsket, och jag tror att det faktum att jag bor på vischan är det som räddar mig. Eller så har jag för låga tankar om mig själv. :-)

Dessutom är det ju mycket trevligare att unna sig, om man kan dela det med någon. Delad glädje är dubbel glädje, som bekant.  

Ja, det här blev något av ett babbelinlägg. Hav öfverseende! Från gårdagens morgonpromenad.


8 kommentarer:

 1. Båtsäsongen är tyvärr över men nu börjar grytsäsongen!

  När det gäller stora staden och förlustelser så har jag märkt på mig själv att det är mycket lättare att slösa pengar på onödigt just under sommarsäsongen. Man stannar vid ett café beläget vid vattnet och köper en kaffe för 35(!) spänn eller kanske tar en öl på en mysig uteservering för 79(!) spänn. Under höst och vinter då är det blicken ned i asfalten för att inte bli sönderpiskad i ansiktet av snett regn och raka vägen hem som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, älskar grytor!
   Vet du jag tror att du har en poäng, åtminstone helt klart väderberoende och därmed också säsongsberoende. Fint promenadväder kan förvisso vara förrädiskt även en vacker vinterdag, inbillar jag mig. Men regn på tvären gagnar ingen, ett djävulens påfund!

   Radera
 2. Vad härligt att höra att du uppskattar din nya vardag med allt vad det innebär! Och en skogspromenad bland alla höstfärger ger minst lika mycket som ute-fika på café! ;)

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, och så mycket billigare! ;-)
   Kram Fumlan

   Radera
 3. Hösten! Det är PP:s årstid nummer 1 även om jag tycker om alla så är det något speciellt med höstarna. I går kväll satt jag o grillade korv mitt ute i ödemarken och tittade på månens uppgång. Fint på något märkvärdigt vis. Nu får jag bara hoppas att regnet gjort att det blir lite trattkantareller också.

  Mvh // PP

  SvaraRadera