fredag, januari 13, 2023

Att skiljas är att dö en smula

Lite så kändes det faktiskt idag. Sista dagen på den här kursen, sista gången jag träffade läraren och klasskamraterna. Läraren avslutade med att läsa en översättning av The Invitation, en dikt av Oriah Mountain Dreamer. Den var så fin och passade väldigt bra. Googla den, vettja!

Jag har läst en kurs i Konfliktlösning (30 hp) på Göteborgs Universitet och jag måste säga att den överträffade mina förväntningar. Inte bara har jag lärt mig en massa om förhandling, medling och kommunikation, jag har också lärt mig mycket om mig själv. Hur fungerar jag i konflikter? Och varför?

Dessutom har det varit en anmärkningsvärt bra stämning och sammanhållning i gruppen. En stöttande, varm och inkluderande samling individer med olika bakgrund. Vi svetsades samman med hjälp av de praktiska övningar och rollspel som utgjort en stor del av kursens upplägg. I princip alla tyckte att det var obehagligt när vi fick reda på att vi skulle ägna oss åt rollspel, men nu säger samma personer att det var bland det mest givande på kursen. Och roligaste!

Nu känns den Juridiska Grundkurs på distans jag ska sätta tänderna i, inte riktigt lika lockande. Lite gråblek i jämförelse. Men det är nu. Jag har hört från ett par olika håll att kursen är både bra och intressant. Därför är jag säker på att det kommer att bli jättebra. Ska faktiskt börja tjuvkika redan nu i boken!

En god helg önskar jag er, skickar till och med ut en kram eftersom jag är lite känslosam idag. ❤


6 kommentarer:

 1. Låter som en intressant kurs och kul att sammanhållningen var bra! Förstår och delar fullt den känslan av att "skiljas". Det gäller att man inte hamnar i "men vi kommer att ses jätteofta framöver" och sedan går det en vecka, en månad, ett halvår etc och inget händer. På tal om det påminde du mig om att jag ska kontakta några jag "skildes från" och gärna vill få till en mer regelbunden kontakt med igen :)

  By the way, tack för tipset om Historieläraren! Jag läste ut boken tidigare i veckan och tyckte den var bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du får kontakt med dem igen. Alltid roligt när någon från förr hör av sig, så det blir nog uppskattat! :-)

   Kul att du gillade boken, jag tyckte den var mysig.

   Ja apropå det där med "vi kommer ju att ses igen snart", precis som du säger blir det nästan alltid att man inte gör det. MEN jag tänker att det kanske fyller en liten funktion ändå, just att det blir lite lättare att skiljas i stunden. Med det sagt, var det ingen som faktiskt sa så ändå... ;-)

   Radera
 2. Sorgligt, men vad roligt att kursen blev så givande! Kan tänka mig att man lär sig mycket om sig själv, och det är alltid lika intressant :-). Jag tillhör ju en av de som gillade JÖKEN, men jag satt iofs i klassrum med andra människor när jag läste den. Distans är alltid annorlunda, på gott och ont. Men jag gillade att knäcka själva grundtänket i juridiken. Svårt att förklara, men efter kursen tror jag du förstår hur jag menar. Det är lite som ett detektivarbete att först hitta den ena paragrafen, för att sedan hänvisas till den andra...och hoppsan, fanns det prejudicerande rättsfall inom området? Äh, lärorikt och allmänbildande! Hoppas du ska tycka det är ok!

  Nu ska jag in till stan och träffa en kompis! Sån lyx, vi ska bara babbla och äta lunch, utan tidspress.

  Kram och trevlig helg!
  /Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror alldeles säkert att jag kommer att gilla det, älskar ju att knäcka nötter! ;-)
   På sitt sätt är det skönt med distans också. Det tar ju lite tid för mig att komma in till stan ändå. Inte fel att morgonrufsig kunna sitta i pyjamas och sörpla på en kaffe, samtidigt som man blir grym på juridik!

   Hoppas att lunchen blev lyckad och att alla depåer blev påfyllda! :-)

   Stor kram!

   Radera
 3. Juridisk grundkurs skulle nog de flesta människor ha lite nytta av. Även om man inte suktar efter att bli en jurist så är det bra att basal kunskap om ramverket vi förväntas följa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är lite så jag tänker. Aldrig fel att ha koll!

   Radera