fredag, november 24, 2023

Börs, muggar och exter

Dags igen för ännu en lägesrapport. Sedan vi sågs sist har jag varit VD, eller nej, sjukhusdirektör var det visst. Jag har även varit ekonomichef, it-chef, kommunikationschef och ja, några titlar till. Jorå, det går bra nu. Nä, skämt åsido. Vi har övat stabsmetodik i krisledning i sammanlagt sex dagar nu. Det är faktiskt oerhört intressant och givande inte minst, för vilka framsteg vi gjort på dessa övningar. Det är verkligen någonting alla verksamheter borde ta sig tiden att göra med jämna mellanrum, öva på krisledning. Tips från coachen!

Över till annat. En gång i tiden prioriterade jag på ett lite annat sätt än vad jag gör idag. Jag drog mig inte för att köpa märkesprylar och det handlade om allt från kläder till inredning. En sak som jag köpte då, för ungefär sisådär 18 år sedan, var en te-mugg från Lexington. Te-muggar har kommit och gått genom åren, men den här har faktiskt hängt med och använts flitigt. Tills min man råkade ha sönder den...

Det gjorde nu inte så mycket, då jag inte var särskilt fäst vid den. Den råkade bara ha bra te-muggs-egenskaper. Men han fick dåligt samvete och ville absolut köpa en ny. Nå, vem är jag att säga emot? Men nu kände jag att den här muggen ska väljas med omsorg, för den ska jag ha resten av livet. (Eller tills den åker i backen.) Det tog faktiskt inte särskilt lång tid att identifiera den perfekta muggen. Desto längre tid tog det att få hem den, men det är en annan historia. Så nu har jag en fin te-mugg igen, som jag älskar. Men muggen kände sig lite ensam och ville ha en kaffe-muggs-kompis. Nå, vem är jag att säga emot? Så jag pep in i en pytteliten butik i Haga i Göteborg, öppnade plånboken, sjasade iväg malarna som fladdrade upp ur den och köpte en kaffe-muggs-kompis, till min ensamma te-mugg. Snipp snapp snut, så var den sagan slut. Och mina pengar också...

Se vad söta de är tillsammans!

Det blir ju inte av att jag skriver så mycket om börsen nuförtiden. Det beror dels på att den varit så sur att en citron framstår som sockervadd i jämförelse, och dels på att det är tråkigt att inte kunna nyspara för att se portföljen växa ens på det sättet. ("Jamen, köp inte dyra muggar då!" Ja, jag hör er! Tyst nu!) Men nu tycker jag att det börjar hända något? Gör det inte? Det känns som att någon gläntar på ett fönster och släpper in lite frisk luft på börsen. Det kan vara inbillning, det kan vara tillfälligt men det känns hoppfullt tycker jag. Eller bara ett tidigt tomterally? 

Jag vill också ta tillfället i akt att skicka ett litet tack till Två Månadslöner, som så vänligt tog sig tid i egenskap av lönekonsult, att hjälpa mig med en fråga som dök upp i ett skolarbete. Det var väldigt snällt av dig!

Nu kom katten insläntrande här och tittar uppfordrande på mig. Han vill att jag ska hålla honom i svansen, så att han kan äta frukost. Det finns mat i skålen, men den smakar tydligen bättre om man håller honom i svansen. Exter!!!

Ha en härlig löne-helg och bränn inte alltför mycket på julmarknader nu!
Kram från Fumlan!

8 kommentarer:

 1. Min mugg är en svart IKEA mugg. Den dricker jag mestadels kaffe ur, men även the. Sambon köpte den åt mig för massor av år sedan. Det fanns ingen svart mugg sedan tidigare i det hushållet av idel honor så jag tyckte den passade bra. Hon tyckte att jag skulle välja något roligare men jag framhärdade i att vilja vara "det svarta fåret".

  Den håller ännu så här 15 år senare. Inte har hon slagit sönder den ännu heller, men glasen i mina skåp har hon gått hårt fram med. Själv slår jag nästan aldrig sönder saker. Fast bara ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh du lurar inte mig med ditt rebellprat om svarta får. Stavar man te som the, då är man sannerligen ett barn av denna tid. Influerad av influencers, väggcitat och mysiga "hemma-hos-reportage". Och det hedrar dig! ;-)

   Hatten av för IKEA! Även om muggen är gammal skulle den säkert inte gå sönder av att falla ur köksskåpet och ner i diskhon, som Lexington gör. IKEA är kvalitet och faktiskt tecken på välstånd på sina ställen i världen. Roligt ju!

   Radera
 2. Själv sitter jag och sörplar kaffe ur en generisk blå mugg från IKEA som en riktig barbar. Men så har jag pengar över till att investera mera på börsen också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har vi alltså svaret på varför värdet på våra portföljer skiljer sig så mycket! Attans! Jag skulle åtminstone satsat på äldre Mumin-muggar....

   Radera
 3. Men shit, NLI och ZS, vad ni är synkade. IKEA och samma klockslag! Har ni suttit och snackat ihop er innan? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För oss båda är det nog insidan (kaffet) som räknas. Vi är djupt djupa människor båda två tror jag.

   Radera
  2. Jag är djupt förtjust i djupt djupa människor!

   Radera
  3. Zero är alltså en flashig Göteborgare som glassar omkring i Motorbåt om somrarna. Jag är en version av "Gubben i Stugan" där det enda som händer är att köksklockans visare sakta rör sig framåt mot det definitiva slutet.

   Det är skillnad på djup och DJUP.

   *bild av Norrlands Djup*

   Radera