lördag, augusti 28, 2021

Lördagsfilosoferingar...

Jag befinner mig mitt emellan dåtid och framtid, 
nutiden tycks mig som en smal lina att balansera på.
Ibland har jag hela världen för mina fötter,
ibland är jag dömd att blifva vid min läst.

Men hör här,
jag försmäktar icke.
Jag drivs av försiktig tillit,
ty allt kommer att falla på plats.

Jag är i fasen där jag vänder alla pusselbitar, 
för att kunna se om det är himmel eller hav.
Sorterar ut kantbitar och letar efter hörn.
Får jag bara ihop ramen,
så kommer resten med tiden.

-----

Sorry för ordbajseriet, nu börjar det riktiga inlägget!
Men faktum är att det är lite så, jag kämpar lite med idén om att jag vill skriva. Problemet är att jag inte vet vad. Jag har en jättebra story, som jag verkligen vill berätta och försöker att jobba lite med den. Men det är svårt, när jag går tillbaka och läser vad jag skrivit, så känns det ofta platt och barnsligt. Jag tror att jag inte riktigt behärskar formatet. Kanske ska jag strunta i det och bara skriva på för att få ur mig texten, så får piffandet bli en del av redigeringsfasen. 

Eller så ska jag kanske avdramatisera mitt projekt och se det mer som en tillflykt, en värld jag kan unna mig att besöka när jag behöver en paus från arbete och studier. 

-----

För övrigt har jag varit på en intervju hos en rekryteringsfirma angående ett jobb jag sökt. Tjänsten är nog ganska lik den jag har idag men på ett stort, väletablerat svenskt företag. Själva rekryteringsprocessen är jag faktiskt inte så noga med. Rekryteraren själv hade ingen information om vad tjänsten innebär och kunde inte svara på någon av de frågor jag hade. Inte ens arbetstiderna hade hon klart för sig, hela intervjun gick ut på att grilla mig och jag blev inte ett smack klokare på vad tjänsten egentligen gick ut på. Men ett löneanspråk ville hon ändå klämma ur mig, och hur lätt är det när man inte vet mer??? Ah well, det är nya tider nu...

-----

Studierna tuffar på och ännu en kurs är lagd till handlingarna. Känns skönt och det är fortfarande roligt, nu ska jag börja på nästa kurs i Psykologi. Det är ett fantastiskt ämne, eftersom det finns överallt. Till och med den fysiska aspekten med hjärnans funktioner och signalsubstanser är intressant.

-----

Portföljen har backat lite, men ska jag vara ärlig har jag inte riktigt prioriterat att engagera mig. Jag nallade lite av min kassa för att fylla på i Volvo, men annars har jag bara loggat in efter 17:30 för att se hur mycket minus jag stängt på. ;-)

-----


Som livet: ömsom blommor, ömsom små bruna kulor!


Trevlig helg!


12 kommentarer:

 1. Låter spännandd med en jobbintervju där tjänsten inte är definierad :-)
  Hoppas det leder till något bra oavsett intevjuns utfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det?!
   Jag är öppen för förändring så jag tittar in genom alla dörrar som står på glänt, man vet aldrig var möjligheterna gömmer sig! ;-)

   Radera
 2. Knepigt att ange några anspråk när man inte får djupare information om tjänsten man anger. Jag hade nog börjat asgarva i det läget och så var den möjligheten över :)

  Amatörpsykologen i mig funderar lite över anledningar till att du vill byta jobb visavi alla andra funderingar som du befinner dig i. Ju fler obekanta man för in i en ekvation så brukar den bli svårare att lösa. Iofs blir det även fler tänkbara lösningar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amatörpsykologen har helt klart fått upp ett spår och jag tar över stafettpinnen och ställer diagnosen utvecklingskris, den 40-åriga. ;-) Anledningen till att jag sökte ett likvärdigt jobb är för att se om jag har möjlighet att få upp min lön i dagsläget. Det är lätt att säga att jag planerar att plugga vidare, men jag måste fortfarande bli antagen till de eventuella utbildningar jag söker. Om jag inte blir det så kanske jag måste arbeta ett år till, kanske två?

   Jag tänker dock inte tacka ja om lönen är sämre eller om de inte erbjuder en fastanställning. Jag ser det egentligen främst som en nyttig erfarenhet och en bra övning i att marknadsföra sig själv.

   Radera
 3. Gah! Rekryteringsfirmor alltså :-). Jag blev också intervjuad av rekryteringsfirma innan jag började mitt nya jobb, och hur mycket jag än frågade fick jag inga ordentliga svar på vad jobbet gick ut på! Precis som för dig alltså. Men det blev rätt bra ändå, och ska jag vara ärlig vet jag knappt vad jag gör nu heller :-)

  Jag håller tummarna såklart! Keep us posted!

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, som Chandler i Vänner då? ;-)

   Jag känner väl att mitt mål är att komma vidare i processen och få lite mer information. Det är ju först då man har en chans att veta om man vill ha jobbet eller inte. Man sitter verkligen i knät på rekryteraren...

   Kram Fumlan

   Radera
  2. Lite Chandler-varning :-)

   Radera
 4. Kul att höra om dina tankar kring skrivandet. Jag tror skrivandet är en muskel som måste övas. Att skriva en roman eller novell är väldigt annorlunda jämfört med annat man skriver, det har jag själv märkt när jag har försökt. Jag tror det viktiga är, som du säger, att få ner historien på papper så kan du lägga till känslan och "fluffet" i redigeringsfasen. Framför allt tycker jag att du ska fortsätta skriva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det rimmar med det alla skrivande människor upprepar som ett mantra: Skriv, skriv, skriv. Det är bara så man blir bättre. :-) Precis som du säger så känner man sig nog olika bekväm med olika skrivsätt, att skriva romanform har jag aldrig gjort förut och det känns som en läskig grej att ge sig in på. Men ingen minns en fegis, right? ;-)

   Vad skriver du? Tittade in på din blogg, väldigt trevlig och intressant läsning! Tack för dina uppmuntrande ord.

   Radera
  2. Tack detsamma! Jag håller på med min första roman och upptäckte förstås att det var svårare än jag trodde. Precis som du säger så känner jag mig ovan vid formen. Men det är väl som med allt annat - övning ger färdighet. Så det är bara att kämpa på för oss båda ;-)

   Kan förresten rekommendera The Creative Penn (podcast och blogg för "writers"), den ger mig mycket inspiration.

   Radera
 5. Hej Fumlan.
  Tankar som dina under vår livsvandring har ALLA. Ingen människa någonsin har inte känt tvivel eller ånger inför beslut man måste ta.
  Till ditt skrivande säger jag bara: just do it! Jag uppmuntrar dig att bara skriva. Spelar ingen roll i vilket format det är det viktiga är att du gör det. Du kommer att utvecklas och det viktiga är att det är roligt. Bättre att du får storyn på pränt och gör korrektioner i efterhand anser jag. Jag har själv skrivit fem olika böcker (dock ej publicerade för annat än mina syskon och föräldrar) och när jag läser den första boken nu så var storyn helt ok men mina ordval var stundom klumpiga. Den sista märker jag själv att det är ett helt annat flyt. Övning ger färdighet. Kör hårt och lycka till!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad häftigt att du skrivit 5(!) böcker, oavsett vilka läsarna är så är det ändå samma jobb som ligger bakom. Det är sällan man hör att författare har synpunkter i efterhand på sitt första verk, men det måste vara jättevanligt tänker jag. Eftersom man lär sig efterhand, precis som du säger, så är man knappast fullärd första gången. ;-)

   Tack för dina uppmuntrande ord!
   Mvh Fumlan

   Radera