fredag, oktober 15, 2021

Investerar i glaskonst

Vet ni, nu är jag äntligen 40 år! Jag har redan börjat märka av ett visst förfall....fast det KAN ju ha att göra med att det har varit mycket firande och lite motion också. Det är nämligen inte bara jag som fyller såhär på höstkanten, vi är en hel bunt fyllare och alla ska firas. Det kostar på. Men efter den här helgen är det skärpning igen, för det gick faktiskt rätt bra innan.

Det där med pengapresenter. Det är ett gissel, för precis när jag får pengarna tänker jag "åh men nu kan jag köpa det där som jag så länge suktat efter, men inte kunnat motivera". Fast så går det någon vecka, eftersom jag måste känna efter så att jag verkligen väljer rätt när jag nu ska köpa nåt lyxigt. Och vad händer då? Jo, då börjar jag tänka att "Äh, det mest vettiga är väl ändå att investera pengarna på börsen så att de kan jobba lite istället." Men nu satte jag faktiskt ner foten och tänkte att dessa pengar kommer från min mormor och min gudmor, som vill att jag ska köpa något som jag vill ha. Det blir också ett fint minne av både dem och min fyrtionde födelsedag. Så alldeles nyss, mina vänner, klickade jag hem detta halsband från Målerås glasbruk design Mats Jonasson. Hur coolt??? 


Det blir inte så mycket längre, det här inlägget, för jag ska egentligen inte ens sitta här. Jag borde packa. Vi ska strax iväg på en liten weekend till kusten-kusten, med alla barnen och min mans släkt. Det ska bli underbart med skaldjur, bubbel och badtunna. Sällskapsspel och klipphopp står också högt upp på våran To-Do-list.

Ha en härlig helg!10 kommentarer:

 1. Snyggt halsband! Coolt.

  SvaraRadera
 2. Grattis i efterskott! Hoppas ni får en härlig weekend. Snyggt halsband, helt rätt att ibland vid väl valda tillfällen (som en 40-årsdag) slå till på något man verkligen vill ha, särskilt eftersom det var det presenten var till för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-)
   Ja, det är en balansgång det där men jag tycker att minnen och/eller foton är viktigt. Speciellt kanske om många år när man ser tillbaka på sitt liv och undrar vad fasen som hände. ;-)

   Radera
 3. Grattis !! Glaskonst har jag aldrig investerat i, däremot för många år sedan när jag var på studiebesök i glasriket så köpte jag lite konstglas på Rejmyre Glasbruk. Åt vilket håll värdet gått för dessa är obekant... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! :-)
   Fick googla Reijmyre eftersom jag trots allt är novis på glas. En hel del fina bruksföremål jag skulle kunna tänka mig, karaffer inte minst.

   Radera
 4. Så snyggt! Grattis i efterskott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Visst är det nice!?! :-)

   Radera
 5. Jag tycker du gjorde helt rätt! Supercoolt halsband!

  Stort grattis i efterskott!

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack! :-)
   Det är väldigt olikt "min stil", eftersom jag är åt det mer diskreta hållet. Men detta blev jag lite kär i...

   Kram Fumlan

   Radera