onsdag, januari 26, 2022

Börssnack

Det har varit turbulenta dagar på börsen och även om jag inte brukar rapportera mina förehavanden särskilt frekvent, tänkte jag ändå säga några ord om portföljens köp och sälj. Ingenting av det som skrivs här ska ses som rekommendationer, jag går alldeles för mycket på magkänsla för det! :-)
 
Portföljen på Avanza med mina svenska aktier är i skrivande stund -9,76% i år och min KF på Nordnet är -2,80% i år. Det har svängt rejält bitvis och jag känner att det kunde varit mycket värre. Det har också funnits någon enstaka ljusglimt på den mörka börshimlen, som till exempel att MTG (Modern Times Group) stack upp 40% vilket föranledde en snabb försäljning från min sida. Inköpet var ett typiskt impulsköp och det har dalat sedan dess. Skönt att rensa upp lite, faktiskt!

Jag har också äntligen sålt min Östeuropafond och pytsat in pengarna på mitt KF, där jag tagit tillfället i akt och fyllt på med Microsoft. Känns helt rätt, jag har nu kommit upp till en bra nivå där de hamnar på topp10 i den totala portföljen av enskilda innehav. 

I övrigt har jag fyllt på med Softronic, Investor, VNV, VEF, Ratos och Castellum. OCH...en sak till. Jag tog visst in Nibe också. Jag har lite svårt att hålla nere antalet innehav. Det är i nuläget en liten skitpost, vi får se om jag fortsätter att fylla på. Jag har ju faktiskt exponering via Proethos redan. Jag ska känna på det! 

Har ni handlat nåt?

10 kommentarer:

 1. Om jag har handlat !!?? Det kan du hoppa upp och sätta dig på. 23 inköp hittills denna vecka. Fortsättning följer...kanske...om det fortsätter mot söder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 23? Låter bra, dig kan man lita på! :-)

   Radera
 2. Önskar jag också kunde handla lite mer det är en del som jag skulle vilja pytsa in mer i men tyvärr så är pengabingen tom för den här gången. Nibe är ett bolag som finns i min närhet. Äger inget i dem själv men det är ett fint bolag med en karismatisk ledare i Gert-Eric. Jag har funderingar i att skapa ett barnbarnskonto i Spiltan Smålandsfonden där finns flera fina småländska företag med. Bufab Värnamo och Nibe Markaryd och FortKnox Växjö...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé! Det kanske jag också ska spana in, låter intressant. Fortnox is the one that got away, jag tittade på dem våren -19 men kände mig alldeles för osäker på verksamheten. Så jag avvaktade och glömde bort, det grämer mig!

   Radera
 3. Jag tänker att om turbulensen fortsätter, ja det är då man verkligen sätts på prov som investerare! Jag försöker att ha mycket is i magen och fortsätter handla kvalitetsbolag. Därför har även jag köpt in mig i NIBE. Det är ju fortfarande ganska högt värderat, men betydligt bättre idag än vid årsskiftet! Nu hoppas jag aktiekursen droppar ytterligare lite, då utökar jag min position.

  Även sambon klev in och köpte Investor, och nu går han runt och snackar om börsen i tron om att han är en superinvesterare :D. Underhållande!

  Hoppas allt är fint!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart, jag kan nästan se din sambos engagemang framför mig och du som sitter och småler bakom en tekopp! :-)

   Lustigt att du också gick in i NIBE nu, men det är svårt att motstå på den här relativt låga nivån. Kvalitetsbolag är nog ett vinnande koncept i längden.

   Ta hand om dig!
   Kramar

   Radera
 4. Visst är det vansinnigt kul när sambosar börjar roa sig på börsen . Vi har tävlat och han lyckades så mycket bättre än vad jag lyckades förra året. Men i år ligger jag på minst minus. O det är kul :) typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja det gäller att det se positiva och det är ju bättre med din typ av utveckling än hans! ;-)

   Jag tror att det är en stor fördel att båda är intresserade, just att kunna bolla med varandra.

   Radera
 5. Och ni bollar med mig ...�� Jag VET att bloggen inte på något sätt sysslar med rådgivande verksamhet, men för mig, att under dessa "mjuka former" få läsa företagsnamn osv, som jag ALDRIG låtit ögonen vila på tidigare, är detta jättekul. Jag är liksom "med i matchen" på ett lättsamt och kul sätt, med mycket modesta insatser. BARA KUL och helt ofarligt. (Vi snackar hundralappar.) Tack för detta billiga nöje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så fungerar det för mig också! Jag skulle aldrig köpa något för att någon annan gör det, men att få tips på bolag och sedan kolla upp deras verksamhet själv är en annan femma. :-)

   Tack för din kommentar, Grönisen!

   Radera