söndag, januari 09, 2022

Vad händer?

Ja det är väl just inte så mycket, men jag vill ändå sända er ett livstecken. 

Fast såklart att det hänt någonting, jag har till exempel varit på intervju för Mind där jag också fick lämna referenser. Ett dygn senare fick jag veta att jag gått vidare och ska nu påbörja min utbildning. Det ska verkligen bli intressant.

Idag ska min son och jag iväg och spela biljard, sedan avslutar vi med en bit mat. Det var ett förslag från honom och jag är glad så länge mina barn vill umgås med mig. Oftast får vi egentid genom att vi tar promenader, och han har snällt följt med mig så många gånger att jag tycker att det är på tiden att vi lyxar till det nu.

Som hos så många andra flyttar julen så sakteliga ut här och lämnar plats för nya möjligheter. Jag måste erkänna att heminredning inte står högt på min lista av intressen, men det är tillräckligt för att veta att jag inte är nöjd med våra gardiner i kök och vardagsrum. Det är också där vi byter till en juluppsättning såhär års och när det nu åter är dags att byta tillbaka, så har vi kommit fram till att vi ska skaffa nya gardiner. Beställde således till vardagsrummet och lite nya textilier till badrummet från Jotex. Till köket hittade vi ingenting där, så vi får leta vidare. 

Apropå nyinköp, så har mitt bloggläsande fått mig att tänka till när det är dags att släpa hem något nytt till huset. En in - en ut! Å ena sidan ligger jag bra till för jag har rensat en del under ledigheten, men å andra sidan har jag inte rensat bland just gardiner. Det kanske jag skulle göra och vara lite tuff. När det kommer till sådana nyttosaker som gardiner, möbler och köksattiraljer, måste jag erkänna att jag har svårt att göra mig av med sådant jag inte använder. Vi har ju fyra tonåringar som kommer att skaffa egna hushåll så småningom, då är det alltid bra att ha en första uppsättning. Men låt oss vara ärliga, ingen av dem kommer att vilja ha våra gamla grejer! Speciellt inte gardiner!!!

På jobbet har det varit en ganska tuff start, där hälften av personalstyrkan var borta några dagar. Det betyder att jag var själv med vårt nyförvärv. Hon är jätteduktig och var till stor hjälp, men det är ändå ett väldigt planerande för mig eftersom hon inte kan allt. På den vecka då många har det lite halvsoft på jobbet, var det stressigare än någonsin för min del. Men... jag kanske får skylla mig själv en liten aning. Så här års är det nämligen fullt upp på min avdelning och vi har mycket att beta av. Naturligtvis ska jag bara se till att klara av dagen, med tanke på personalläget, men det är svårt. Så jag startade upp lite väl många uppgifter, men men... Då känner jag åtminstone att jag bidragit!

Portföljen travar på och säger väl varken bu eller bä. Den ligger hyfsat ofta i närheten av index. Jag har äntligen sålt av min tråkiga Östeuropafond, det var inte många kronor men de ska in på mitt KF hade jag tänkt, så att jag kan köpa fler Microsoft!

Har det nya året varit snällt mot er hittills?

4 kommentarer:

 1. Det nya året har varit hårt mot mina innehav och hittills ner ca 7% men det var likadant förra året så jag är ganska lugn. Vi börjar i moll och slutar i dur det är min melodi det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stämmer in i din melodi, den verkar catchy! :-)

   Radera
 2. Promenader med sonen ... Lustigt, min unga vuxna son, som inte bor i samma stad, har snällt gått i skogen med sin "gamla mamma" när vädret tillåtit. Då vi gjort det i månader introducerade jag Avanza och gav honom 5000 i startpresent. (Väldigt mycket pengar för både honom och mig.) I december frågade jag hur det stod till på kontot och då hade han 50 000 där. Wow! Fint att kunna gå på promenader med söner eller döttrar, fint att kunna lyxa till det eller ge en gåva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt fantastiskt, från 5 till 50! Det var verkligen en mycket klok och generös investering från dig! (Frågade du vad han köpt? ;-) )

   Radera