torsdag, juni 01, 2023

När ni läser det här, är jag redan...

...klar med en av mina två kurser. Förhoppningsvis, om jag inte behöver komplettera. Jag hoppas att ni håller tummarna för mig.

Jag har precis redovisat ett monsterarbete inför en grupp med klasskamrater och en lärare. Jag har gjort mitt livs första Power Point, som blev superfin tack vare AI-genererade bilder. Jag har rodnat, jag har stammat, jag har pratat för fort, missat hälften och ändå dragit över tiden. Men det kändes som att det gick bra och det var också intressant att lyssna på de andras redovisningar. Tre timmar är dock en lång tid att sitta uppkopplad med kamera.

Jag har dessutom ett bonusbarn som hatar mig, eftersom jag inte ville ha något stökande i köket under tiden för seminariet (9-12). Det kom som en överraskning (igår) att han ens skulle vara hemma från skolan idag. Men att han skulle fixa sin frukost innan klockan 9 var inte att tänka på. Det intressanta är att om jag inte hade flaggat för det, hade det nog inte ens varit ett problem. Känns som att det ligger något annat bakom, för det var ett ganska okarakteristiskt utbrott. Vi har inte så mycket av den varan här faktiskt, så det är lite ovant men desto mer effektfullt när det väl inträffar. 

Hur som helst, nu är det bara en tenta kvar i den andra kursen. Dock en hel vecka kvar! Sedan får vi se vad som händer i höst, om det blir fortsatta kurser i arbetsvetenskap eller om jag kommer in på yrkeshögskolan.

Jobba i sommar ska jag i alla fall. Jag mailade ett utkast till min chef, ett förslag på upplägg av min arbetstid. Jag har nämligen beslutat mig för att inte plugga, även om jag nu ändå kom in på två av kurserna jag sökte trots att det såg mörkt ut. Kanske många gör som jag, intentionen att plugga är god, men när det närmar sig känns det inte lika lockande. Det kan nog vara bra med ett litet uppehåll och vila de små grå. Jag vill dock helst inte jobba heltid heller, så jag tänker att 80% låter lagom. Jag tror att chefen är på, hon ska ringa mig imorgon.

Nå, det var bara en liten uppdatering från mig. Nu ska jag sätta mig och blunda mot solen en liten stund, så lovar jag bättre content i nästa inlägg!

Glad första juni på er! ❤


4 kommentarer:

 1. Hej Fumlan.

  Lycka till med tentan och bra jobbat så här långt. Jag håller tummarna att det går bra.

  Glad första juni ❤️

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Slimis!
   Hoppas att hälsan är med dig, och att du är on top of things! <3

   Radera
 2. Du har verkligen fullt upp!!!!
  Jag avundas dig inte :-)

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej bra gör inte det! Fast du kan få avundas känslan av att (förhoppningsvis) vara färdig med båda kurserna, sedan en kvart tillbaka och att jag firar i solen med ett glas bubbel! ;-)

   Radera