onsdag, december 16, 2020

Lifehack - spara hundralappar

Det här kan vem som helst göra, så länge du har 17 handväskor och en släng av kontrollbehov vill säga. "Vafalls?" tänker nog ingen eftersom det ordet dog ut strax efter dinosaurierna, men ni kanske vill ha en mer detaljerad förklaring...

Jag får väl erkänna att rubriken är något raljerande, men i mitt fall är det sant. Jag har länge tänkt att jag ska gå igenom och rensa ur min garderob, då det är med livet som insats jag öppnar den. Med uppkavlade ärmar och ett stålsatt hjärta skred jag till verket. Två timmar senare låg det en försvarlig hög med kläder på golvet. Trots det var jag inte nöjd, det var fortfarande trångt och min blick föll nu på min handväskförvaring. Jag skojar faktiskt inte när jag säger 17 handväskor, MEN så har jag heller aldrig slängt en handväska i hela mitt liv. Ja, då är det plötsligt inte så många längre!

Jag slängde naturligtvis inte allihop, bara de trasiga och allra äldsta, så kanske 7st. Däremot gick jag igenom och tömde dem alla. Nu till det där med kontrollbehovet, det finns nämligen två saker som alltid en given plats i mina handväskor. Bläckpennor och tamponger! Min handväskskörd resulterade därför i följande:
 • 18 st bläckpennor
 • 48 st tamponger
Bara här har jag sparat 75 kr på tampongerna och typ iaf 50 kr på pennorna (alla fungerade inte), men det är inte färdigt än för jag hittade även:
 • 1 st presentkort à 200 kr *klirr* (utfärdat 2016, men ännu giltigt)
 • 1 st nagelsax
 • 1 st fickspegel
 • 40 kr i reda pengar, varav 20 kr ännu giltiga
 • 3 st tändare
 • 2 pkt pappersnäsdukar
 • 6 st hårnålar
 • 1 st Lypsyl
 • 3 st hårband
 • en massa annat krafs
Så vad blir kontentan av detta? Äh, nu orkar jag inte vara pedagogiskt analytisk. Men typ: Döstäda ibland! Förutom att det finns pengar att finna, känns det faktiskt som att luften blir lite renare och man andas lite lättare av att rensa ut. Faktum är att jag nog fått blodad tand känner jag, jag vill rensa mer och min bokhylla ligger risigt till. Jag älskar böcker men de har fått en så stor betydelse i min tillvaro att jag snarare känner mig ägd av dem istället för tvärtom. Jag måste bokbanta! To be continued....


En något reducerad bild, men ändå.


Vad behöver ni banta ner i era liv?10 kommentarer:

 1. Hej!

  Det är underbart att leta igenom saker "man glömt bort". Alltid intressant att se vad man hittar där. Just pennor brukar dyka upp i mina "gömmor" också. Jag har typ "samlat" lite på pennor, varje mässa man har varit på brukar jag ha kommit hem med en massa pennor.

  Annars är böcker något jag gärna vill ha också. Men har försökt att banta ned boksamlingen om det inte är böcker som jag verkligen vill ha.

  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och det bästa är ju när man hittar något som man tänker: "Åååh där är ju deeen!" :-)

   Jamen lite böcker måste man ju få ha, några gamla skönlitterära favoriter men framför allt böcker som inte kommer till sin rätt i ljudboksformat, typ gammal dikt och prosa, fackböcker m.m.

   Tack detsamma!

   Radera
 2. Ha ha, jag hittar alltid samma saker i mina väskor (om än inte lika många), samt en sak till: Hårsnoddar!!

  Dock brukar det vara "släng-status" på allt jag hittar....:-)

  Ha en fin helg,
  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att jag inte är ensam, det känns ändå som att det mesta är klassiker i en kvinnas handväska. ;-)

   Hittade faktiskt även en parfymflaska som inte var tom när jag såg den sist, men det var den nu och tyget i väskan var misstänkt fläckigt. Lyckligtvis råkade det vara en Marimekko-väska som gick att köra i 60 grader! :-D

   Tack detsamma,
   Kram Fumlan :-)

   Radera
 3. haha roligt att gå igenom gamla saker :D jag hittade massa akrylfärger som var fortfarande nya, 6-7 år gamla, de flesta var fortfarande bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj kul, då kan man säga att du hittade en gammal hobby i dina gömmor? :-D

   Radera
 4. Hej Fumlan!

  Bra att rensa lite ibland. 17 st handväskor låter lite i överkant :-) Försöker själv göra mig av med lite kläder. Köpte på mig alldeles för mycket kläder under en period i mitt liv. Nu har jag samlat ihop de kläder som är av sämst kvalitet. Försöker slita ut dessa i första hand för att sedan lämna dem till återvinning. Samtidigt har jag infört köp stop av kläder för att inte fylla på med en massa nytt. Som ett exempel har jag drygt 100 par boxershorts och det känns ju lite i överkant. Målet är att tids nog få in alla mina kläder i en byrå.

  God fortsättning och lycka till med rensandet där hemma :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis!
   Hehe, fördelen med att ha så många boxershorts är ju att du inte behöver tvätta så ofta! ;-)

   Smart med ett mål! Ska nog också fundera ut ett. I första hand blir det nog bara att gå igenom alla kategorier och rensa ur en första omgång!

   God fortsättning till dig och familjen också! :-)
   Mvh Fumlan

   Radera
 5. Vi brukar köra bok och garderobrerensningar typ någon gång om året. Alltså, fasen vad man samlar på sig! Trasigt slängs övrigt skänker vi ellr säljer.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra idé!

   Jag tänker att jag ska införa något liknande. Det är kanske lättare att göra det kontinuerligt, så att det inte blir en övermäktigt när det väl är dags?!

   Tack för din kommentar! :-)
   Mvh Fumlan

   Radera