torsdag, maj 13, 2021

Snuvad på utenatt

Planen för den här kvällen var att jag och min man skulle knyta upp varsin hängmatta och övernatta i skogen. Det tycks mig däremot som att SMHI tyvärr har lite svårt att bestämma sig, när det kommer till just väder. Vi avvaktade således in i det längsta, med att börja packa. Med facit i hand var det nog ganska klokt, för det har varit världens åskoväder här ikväll. När vi satt och tittade på makens blixtnedslagsapp, kunde vi konstatera att blixten slagit ner fem gånger i det område vi tänkte övernatta i. Det var faktiskt inte åskovädret i sig som skrämde bort oss, utan snarare nederbörden. Det hade varit okej med regn under natten, men nu visade det regn mellan 18:00-21:00. Lagom kul att tvingas begränsa sin värld till endast en hängmatta under kvällens bästa timmar. Istället blev det vin och blixtshow i uterummet. Inte fy skam!

Annars rullar det på...i en jäkla fart. Det är mycket som händer nu och det är knappt att jag hänger med. Det mesta är ändå kul, får jag säga. Jag ser på tillvaron med tillförsikt, men helt ärligt så ska det bli skönt när semestern väl närmar sig. På skrivarkursen jag går, fick vi i uppgift att skapa en skrivarblogg. Initialt tänkte jag att "Visst, det kan jag väl för att bocka av uppgiften." Men jag märker att jag ändå tagit den till mig. Kanske får den vara mitt lilla vindsfönster ut i skrivarvärlden. Än så länge har jag en följare, min mamma! 😊 (fördelen med att inte ha en anonym blogg)

Jag inser att jag kanske binder ris på min egen rygg, men jag har precis fått beviljat att jobba övertid på helger. Vilket är mycket bra för uppbyggnaden av min pengamaskin, jag hoppas bara att jag mäktar med. Men det tror jag, för arbetet skiljer sig mot de arbetsuppgifter jag normalt gör OCH jag får arbeta med min föredetta kollega, tillika mycket goda vän M. Dessutom kommer det inte bli särskilt ofta ändå, som högst en dag i månaden kanske.

Nåväl, nu börjar det bli tillräckligt mörkt för att jag ska kunna tända stormlyktan med gott samvete. Kanske hämta lite salta pinnar också och se ovädret sakta dra västerut.

Trevlig helg på er!

 

12 kommentarer:

 1. Sova under bar himmel... My idea of ⭐⭐⭐⭐.. ÖKAD inkomst ihop med efterlängtad kollega..
  (Det finns tydligen åtminstone ett kryddstänk av paradiset även här på jorden emellanåt.��)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jamen lite så! Ibland skiner solen igenom! ;-)

   Radera
 2. Alltid lika roligt att slå utdelningsmålen. Lägger till dig i min bloggroll över Ekonomibloggar. Lycka till !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det blev på fel ställe. Det där var ju menat till Sweainvest...

   Hej på dej Fumlan !! Det var länge sedan jag sov utomhus nu. Men i mitt liv har jag bland annat sovit på gatan i Barcelona, nere i hamnen på Corfu och i en park i Venedig. Men det där var för snart 40 år sedan...

   Radera
  2. Just det, på Corfu sov jag tillsammans med en semesterfling i form av blond skånska så det var ändå OK, mjukt och mysigt. Vi väntade på att färjan till Brindisi skulle vara redo för bordning.

   Radera
  3. Åh, tågluff, Corfu, Brindisi, väcker många minnen. Kommer ihåg hur svårt vi hade att komma med färjan tillbaka till Brindisi. Färjan gick riktigt tidigt och vi försov oss några gånger pga festkvällar, till slut bestämde vi oss för att inte lägga oss alls.

   Radera
  4. Pelekas Beach, Reggea Night, köpa hemkörd Retsina av den gamla gubben med Åsnan en bit ner längs backen. Det var fina tider det. Nu har vi kapat Fumlans blogg på riktigt !!

   Radera
  5. Japp, kapad blogg, så kan det gå ibland. Pelekas beach, backen ner gåendes, sen skåpbil upp. 1989? och e91? tror jag, 2 gånger blev det iallafall.

   Radera
  6. 1984 för mig. Van Halen "Jump" var det hetaste den sommaren.

   Radera
  7. Herregud, jag lämnar bloggen en liten stund och vips har den förvandlats till en slags Memory lane!

   Men härligt att läsa ändå, tack för att ni delar med er. :-)

   Radera
 3. Jag är rädd för åska och blixtar :O Har sett exempel på youtube vad kan hända. Eluttag som exploderar, folk får blixt och tappar skorna, herregud!! :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej fy, YouTube får man akta sig för.
   Bättre att leva i ovisshet! ;-)

   Radera