söndag, juli 04, 2021

Tid för rekreation

Vilken fin helg det blev. Min väderapp har visat regn och åter regn, men så bjöd vädergudarna på 27-28 grader och strålande solsken istället. Det tackar jag för! 

Inte mycket tid för sol och bad, förvisso, men ibland passade jag på att sitta ute i solen och plugga. Snart är min första kurs avklarad, bara en muntlig examination kvar. Det har varit jätteroligt, även om jag har seriöst tvivlat på min hjärnas kapacitet då och då. Men efter att jag förstått att jag nog kommer att få ett högre betyg än vad jag satte som mål, kändes allt genast lite lättare. Och jag är väldigt taggad redan nu på nästa kurs, som ju är Psykologi.

Min portfölj går kräftgång och är bara pisstråkig, ändå kan jag inte låta bli att smita in och köpa nåt litet här och nåt litet där. Jag hade en liten tanke på att rikta in mig mer på investmentbolag, där det ännu finns rabatt att hämta, så jag har tagit in ett par nya. Vi får väl se hur de tar sig, det är VNV, VEF och Linc. Har även fyllt på lite Investor, såklart.

Jag och dottern sådde lite för några veckor sedan, men jag får nog kasta in handduken där. Det har kommit upp lite kål och mangold, men nu snackar vi musöron. Har inte sett röken av vare sig morötter, dill eller gräslök. Jag kan ha vattnat för lite, men det skyller jag på min väderapp. Den visar ju regn hele tiin, och då tänker jag ju såklart att det är onödigt att vattna. Sedan släpper jag den tanken och mina grödor förgås. Nåja, vi har gott om potatis och lök åtminstone. Basvarorna i varje hem! Framgent räknar jag med avkastning i form av äpple, vinbär, amerikanska blåbär, plommon och rabarber formligen drunknar vi i. 

På jobbet är det full fart. Vi går på knäna, känns det som. Och det gäller inte bara min avdelning, det är nog en ganska vedertagen känsla på hela arbetsplatsen. Jag har lite halvhjärtat sökt andra jobb, men jag vet att jag inte är kvalificerad för de jobb jag vill ha och då kan jag lika gärna bli kvar. Jag räknar ju med att mina nya fina betyg ska hjälpa mig så småningom, och då jäklar blir det åka av. Förhoppningsvis kommer det ha klarnat lite, vilken utbildning jag vill satsa på. Det här blir bra!

Just det ja, återkoppling till rubriken. Min man fick för sig att han skulle bygga en kanot i vintras och idag har vi varit ute och paddlat med den. Det är som en helt annan värld när man glider fram på ån. Här och där flyger en fågel upp, och då och då plaskar det till när en fisk fångar en insekt. Annars är det kav lugnt, helt underbart. Rekreation de Lux!
Någon som gått på semester än och vad gör ni då?10 kommentarer:

 1. Åh ja, att paddla är härligt! Vi har en kajak på landet, och jag älskar att ta en morgontur! Precis som du säger är allt helt tyst och så plötsligt flaxar en fågel upp framför näsan!

  Vi har även en liten båt, och det är så mysigt att vara ute på sjön eftersom även vovven gillar att åka båt. Sol, vind och vatten alltså, kan man någonsin få nog?

  Kul med skolan och bra betyg! Bra kämpat!

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter fantastiskt med en kajaktur på morgonen, vilken lyx!
   Tack snälla du, Kram Fumlan!

   Radera
 2. Japp, semester dag 1 imorgon. Men naturligtvis, är man VIP som jag är så måste man ju in och jobba lite då och då iaf. Så utbilda dig aldrig till ngt inom VIP kategorin ;)

  Sitter just nu på det stora trädäcket, kollar Sveriges damer i handboll landskamp mot Holland på utomhus tv:n (datorn). Sippar på Casillero del Diablo Chardonnay. Ja vad fan, trött å sliten men hoppas på lite återhämtning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till stundande semester! Nä, VIP är inget yrke för mig...även om jag myser lite i smyg när jag får bossa! ;-)

   Har precis hällt upp ett glas med spanskt Rosé, som tilltugg lättsaltade chips ackompanjerade av gräddfil, stenbitsrom och rödlök. Så skål på dig!

   Radera
 3. Wow, så häftigt att bygga en egen kanot!! Jag älskar att paddla och önskar att jag kunde vara ute oftare :)

  Det har blivit lite köp i VNV Global för min del också på sistone. Kul med rapportperiod snart iaf, då kanske det blir lite mer action på börsen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den blev jättefin faktiskt! :-) Och visst är det underbart att paddla, mina axlar skvallrar om att jag också borde göra det oftare.

   Ja, jag hoppas att det blir lite omrörning i grytan och att något köpläge kanske dyker upp. :-)

   Radera
 4. Hej, har du fortfarande kvar dina Zignsec aktier? Ser att mycket hänt med bolaget men vet ej om man ska investera där. Något är skumt med bolaget? Tjänar för lite pengar på sin produkt? För aktien går knappt upp trots massa avtal sen jag följt för 3 månader sedan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, jag har kvar Zignsec. Håller med om att man hör en massa bra, men att kursen tycks ha parkerat. Jag avvaktar och har tålamod, då jag bestämt redan vid första köpet att det skulle bli min lekaktie. Sedan tänker jag att ett relativt nytt bolag behöver tid att etablera sig.

   Tittar man på TA SMA, så ser det positivt ut just nu. Men jag skulle aldrig köpa något grundat bara på det, bäst att alltid göra en egen analys.

   Tack för din kommentar, mvh Fumlan!

   Radera
 5. Bygga? En kanot??

  Det hade man velat se ett bloginlägg eller två om?

  För en annan som har den beryktade tummen mitt i så framstår det närmast som cirkusakrobatik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, kanske ska intervjua maken och slänga ihop ett inlägg med bilder... :-)

   Tack för din kommentar!

   Radera