torsdag, mars 23, 2023

Äh...

...vem behöver en titel? Har suttit i typ två minuter och försökt komma på nåt bra.

Jag är fortfarande mos i hjärnan efter gårdagens tenta, så vi får se hur välformulerat och sammanhängande det här inlägget blir.

Det viktigaste först. Jag hade den andra och sista tentan i juridiken igår. Den senaste veckan har jag lidit alla helvetes kval, jag bröt till och med ihop och fulgrät att det här var en jävla dum idé. Vem tror jag att jag är att ta studieledigt från jobbet för att sätta mig i skolbänken. Nu har jag förlorat en massa inkomst och belånat mig, till vilken nytta? Jag kommer aldrig att få godkänt på den här jävla tentan!

Min man försökte vara uppmuntrande och jag lugnade mig, mest för att uppmuntra hans uppmuntrande. För jag vidhöll för mig själv att det här aldrig kommer att gå vägen. 

To be fair bör jag också nämna att det har varit lite mycket på sistone. Inte för att det har varit mycket rent praktiskt, men jag tror att jag vid den här årstiden upplever saker som jobbigare än de är. Hur underbart det än är att våren gjort sin entré, medföljer en hel del åtaganden. Även om de är utspridda över hela våren, tenderar jag att trava dem ovanpå varandra precis framför näsan på mig likt en stor mur som jag inte kan se över.

Så det kan ha spelat in i mitt utbrott, utöver alla avancerade uträkningar man tydligen måste ha koll på inom juridikens väggar. Who knew?

Nå tentan då. Med risk för att jag upprepar mig, men den är alltså uppdelad i två delar. En Godkänd-del och en Väl Godkänd-del. (VG är alltså högsta betyget.) Om jag får godkänt på första delen, är jag behörig att göra den andra. Eftersom mitt mål var att enbart överleva, siktade jag inte högre än G och tänkte att jag struntar i VG. Men döm om min förvåning när jag dunkar in 17 av 20 möjliga poäng. Jag har fått godkänt med 3 poängs marginal och behövde inte ens tillämpa mina 3 bonuspoäng från duggorna. Puh!

Efter det tog jag en kortare promenad för att jag behövde frisk luft. Jag märkte knappt att det regnade på tvären, jag var i ett rus. Jag hade klarat det, jag var färdig med kursen! 

Men den där VG-delen låg i mitt bakhuvud och pockade på min uppmärksamhet. Skulle jag inte ta och göra den ändå? Det är ju egentligen dumt att inte göra den. Jag kan ju bara kolla vad det är för frågor, kryssa i om jag känner att jag har ett hum om rätt svar. Äh, jag gör det. Jag bara öppnar och kollar frågorna.

Väl hemma satte jag mig vid datorn och öppnade VG-delen. Jag visste att jag behövde få ihop åtminstone 10 poäng av 15 möjliga, för att få VG. Men friskt vågat hälften vunnet, säger de ju! Jag sögs direkt in i tentan och 82 minuter senare tryckte jag på "Skicka". Höll andan. Väntade en evighet på att sidan skulle uppdatera. Och där stod det! Jag hade fått 12 av 15 poäng! 12 av 15! Jag gnuggade mig i ögonen. Uppdaterade sidan igen, ifall det skulle blivit något kajko. Men det stod fortfarande samma resultat!

För att få VG på hela kursen behöver man minst 18 av 30 poäng på båda VG-delarna, och jag lyckades skrapa ihop 20. Resten av dagen tog min hjärna ledigt. Jag kände mig som en zombie. Men en zombie med VG i Juridisk Grundkurs! 

************************

Resten av det här inlägget ska jag inte skriva ett ord till om tentor eller betyg. Jag kan skriva om hästar. Det älskar ni ju när jag gör. För ett tag sedan beklagade jag ju mig över Stellan, och vet ni? Lektionen efter fick jag honom igen. (Sedan förstod jag att det blivit en miss i kommunikationen mellan instruktörerna.) Första tanken var att jag avbokar! Andra tanken var, Fan heller! Och jag ska inte gå in på detaljer, men en kombination av ridspö, lite jävlar anamma och en jagande instruktör ledde till en riktigt bra och givande lektion. Och jag fick äntligen galoppera! Helt underbart även om det nog inte var den vackraste galoppen de övriga bevittnat. Jag var så glad efteråt!

Därför var jag nästan lite taggad på att få Stellan igen, för jag tänkte att nu börjar vi lära känna varandra. Men icke, i tisdags fick jag Prinsen. Det är samma häst som jag hade den absolut första lektionen, då jag i princip bara skrittade och provade att trava. I tisdags förstod jag vilken helt fantastisk häst det är. Jag kan i princip inga hästraser, men detta är en stor och elegant häst som gillar dressyr. Inte hoppning! Verkligen inte hoppning! Det fick jag erfara, men efter att jag stått på mig blev vi ett riktigt snyggt par på hoppbanan. Och han var hur skön som helst att hoppa med, den första hästen som det känts naturligt med. Och travet, my god! Han är mycket större än de andra hästarna och piggare än de flesta, vilket jag inte alls är van vid, så det kändes som att flyga fram!


************************

Vi fick äntligen tummen ur och bokade en liten getaway! Så imorgon bär det av till... *trumvirvel* Huskvarna! I mitt huvud skulle solen skina och temperaturen ligga på runt 10 grader, vi skulle strosa runt i vacker natur och insupa våren. Återigen kan jag konstatera att det verkar vara lite tjall på min direktlinje till vädergudarna. Men det kvittar. Det går alldeles utmärkt att upptäcka nya platser utan sol och i ett något svalare klimat. Dessutom ska vi kolla på gamla motorcyklar och utforska restaurang-utbudet (kanske vi vidgar det geografiska området till att omfatta även Jönköping också). Hursomhelst blir det miljöombyte och hotellhäng, och jag kan knappt bärga mig. Är vi framme snaaart?

*************************

Jag skulle kanske skriva något om börsen nu också, när jag avhandlar så många andra ämnen. Men faktum är att jag inte har så mycket att rapportera. Jag kan konstatera att Cibus inte är ett fantastiskt roligt innehav den här veckan, men idag är det X-dag på den. Vi får hoppas att det vänder snart. X-dag har även Handelsbanken och jag passade på att köpa några till ett pris på 89 kr. Jag är svagt upp den här veckan än så länge, men det är tur att det är långt till pensionen...

**************************

Som vanligt är jag sen på bollen när det kommer till tv-tittande. Råkade halka in på David Batras Världens sämsta indier. Tydligen är det tredje säsongen som dragit igång nu och jag blev fast. Nu har vi streamat hela andra säsongen och börjat på första. Jag vet, sjukt jobbigt att vi inte tar det i ordning. Men egentligen spelar det ingen roll. Försöker jag intala mig. Det jag gillar med serien är att man får bekanta sig med en helt annan kultur ur en hyfsat typisk svensk medborgares perspektiv. Jag gillar David, han är skön på sitt sätt. Bekväm, bortskämd och smådryg. Men också öppen, genuin och generös. Och Malin måste man ju bara älska. Helt olik mig, men oj vad jag skulle vilja åka och hälsa på henne!

**************************

Om ni orkat läsa så här långt, ni är bäst! Ha en fortsatt bra vecka, det är downhill from here!
💓💓💓

  

4 kommentarer:

 1. En sambo jag hade förr i tiden brukade komma hem från tentor och grina över hur dåligt det gått. Å jag tröstade å försökte avleda uppmärksamheten. Sedan var det Alltid VG ändå när tentan kom tillbaka. Så efter ett tag såg jag mönstret..;)

  Just sayin. Kvinnor med alltför höga krav på sig själv.

  Själv grinade jag inte. Jag skrev bara VG på allt helt enkelt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bättre strategi, skippa det dåliga självförtroendet, jantelagen och domedagstänket och bara leverera. Hur svårt kan de va liksom? :-)

   Radera
 2. Gratulerar till det fina resultatet i Juridisk Grundkurs.
  Jag väntar fortfarande på att få läsa när du tilldelas hästen Dynamit eller Maniac :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar allra ödmjukast!
   Mmm... jag måste erkänna att hästarnas namn är fingerade i bloggen, men det finns en häst som har ett namn som kan likställas med "Besten". If I live to tell, så lovar jag att rapportera om jag får honom. ;-)

   Radera