söndag, januari 26, 2020

Edsvidsleden, Trollhättan 2020-01-25

Vad passar väl bättre en lördag efter löning, än att packa ryggsäcken och ge sig ut i en blek januarisol? Planen var att komma iväg i hyfsad tid, eftersom sträckan är 13,3 km lång. Ändå tog vi inte våra första steg förrän kl.11:40 på leden. Vi utgick från Åkerström, som är den sydligaste "påfarten".


Jag har länge haft den här rundan i åtanke, på min "To-Go-List" så att säga. Men det har alltid kommit något emellan. Jag har hört gott om den, och jag kan bara stämma in i lovsången. Varierande underlag och miljö, allt i från bäckravin till hedlandskap. Nära-älven-upplevelser och motionsspår, villaområde samt våtmark och skog. Kort sagt, det finns något för alla! Ett tips kan dock vara att ta ett par rejäla skor/ kängor, för bitvis var det lite lerigt. Med tanke på årstiden är det i och för sig inget anmärkningsvärt.
Snart rast under eken
Efterrätt

Jag måste erkänna att jag gjorde en missbedömning gällande min matsäck. Jag packade bara ner en macka, visserligen en dubbelmacka på kavring men det hade varit gott med en Varma koppen som komplement. Kaffe och några chokladbitar slank också ner.

En trevlig bonus fick vi också i form av ett generöst djurliv. Vi hade turen att se både rödräv och älg. Lite nervöst var det att se älgen, men den höll till intill ett motionsspår, så den var nog ganska van vid människor. Räven uppenbarade sig inte långt från vår rastplats, den tittade på oss en kort stund som för att avgöra om vi utgjorde ett hot eller ej. Vi hann få ett suddigt foto innan han raskade iväg.


Min stegräknare på telefonen (kanske inte den mest tillförlitliga, men ändå) visade 22.600 steg när vi väl kom fram till bilen. Klockan var då 16:40 och det hade börjat skymma. Jag ska inte sticka under stol med att det var skönt att komma hem och lägga upp fötterna. Det blir definitivt en runda till så småningom, när grönskan kommit igång och fåglarna fått vårkänslor.

Väl mött! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar