fredag, januari 29, 2021

Liten uppdatering

Saknar att hänga här, alltså jag tittar in då och då för att kolla läget, men jag har varit tvungen att nedprioritera bloggen. Åtminstone varannan vecka, då jag förutom jobb och plugg också har mina små finisar. Den här veckan har de lärt mig ett nytt kortspel som heter "Bubblan", sjukt kul och vi skrattar ihjäl oss. Det går ut på att den som sist sitter med uppblåsta kinder runt spelbordet, förlorar. Ni kanske känner till det? 

Utöver det har vi gått på flera PratPromenader på kvällarna. Barnen gillar våra promenader, även om jag ibland behöver tjata med dem ut. Men faktum är att dottern som pluggat på distans det senaste, nu är den som tjatar på mig. Vi flamsar och tramsar, men pratar också en del om nutid, framtid och drömmar. Jag känner mig väldigt priviligierad.

Börsen går trögt, jag är glad de dagar jag presterar som index men de är alltför sällsynta. Jag hade hoppats att rapporterna som nu avlöser varandra, skulle ge portföljen en liten skjuts. Dessvärre låter skjutsen vänta på sig, men jag tar det med ro eftersom jag tänker att det kommer att svänga så småningom. Jag passar på att fylla på och har även tagit in Kinnevik så smått igen. Jag hade den tidigt i min investeringsresa. Dessvärre köpte jag på en hög nivå och sedan sjönk den som en sten. Den låg länge och surade på botten av portföljen och när den äntligen letat sig sig upp över ytan, sålde jag mot bättre vetande då jag var så innerligt trött på den. Naturligtvis fortsatte dess resa uppåt, utan mig. Jag tog det högst personligt och har vägrat se åt aktien efter det. Nu är jag två år mognare och erbjuder Kinnevik mitt lillfinger (istället för långfingret).

Skolan är väldigt givande. Kursen har en inriktning mot journalistik och kommande vecka ska jag skriva en faktaartikel om anorexia. Jag har intervjuat två personer, en som själv har haft ätstörningar och en som idag har en 13-årig dotter som är sjuk sedan ett år tillbaka, och just nu går igenom ett h**vete. För egen del är kursen en utmaning, både att komma på uppslag till material och att lägga ribban på en lagom nivå. Men sååå roligt att lära sig något nytt!

På jobbet rullar det på, fast i uppförsbacke. Det är dock många som delar den uppfattningen och det är en liten tröst ändå. Ännu en liten tröst är löneökningen, jag landade på drygt 5%. Känns som ett rättvisande kvitto på min arbetsinsats och det är jag glad för. Motsvarande peng åker in i portföljen såklart.

Jo, det bästa av allt just nu. Jag träffade en väninna förra veckan som jag tappat kontakten med för ett tag sedan. Det ville sig inte riktigt då och jag blev ledsen och tröttnade på att försöka. Så föll det sig att hon fyllde år och jag skrev ett litet grattis på Facebook. Hon nappade direkt och propsade på att vi skulle ses. Drivet hon uppvisade då, tog jag som ett tecken på att hon var genuint intresserad av att få till en träff. Vi tog en lååång promenad och pratade oavbrutet, underbart! Och hon var noga med att boka in nästa träff på stående fot. Min bästis i 6:an! 💓

Den här veckan skulle vi för övrigt åkt på vår årliga skidresa, men i sista stund avbokade vi. Barnen blev såklart besvikna, men de förstår läget. Det här med att smittas av Corona var ingenting vi oroade oss över, eftersom vi inte hänger på after ski eller annat. Vi håller oss mest i stugan och i liftkön är det inte svårt att hålla avstånd. Det som gnagde var risken att någon skulle skada sig och behöva sjukvård. Dels vill vi inte belasta en sjukvård som redan går på knäna, med åkommor som som kunnat undvikas genom att bara stanna hemma. Och dels vill vi inte riskera att den vård vi eventuellt skulle behöva blir undermålig på grund av resursbrist. Då skulle vi bara ha oss själv att skylla. Det kändes helt enkelt inte värt det. Vi kan åka skidor nästa år, då blir det dubbelt så roligt! ;-)

Jag är glad om ni orkade läsa allt!
Trevlig helg!8 kommentarer:

 1. Hej!

  Bubblan har jag missat, det var kul! Jag spelade mycket kort när jag var yngre, det borde man försöka få igång bättre igen :)

  Vilken bra rutin med kvällspromenader också! Det blev även köp i Kinnevik för min del under veckan, jag gillar deras exponering mot bolag som gynnas av digitaliseringens framfart och att man nu kan få lite substansrabatt när man köper aktien.

  Grattis till fin löneökning! Så kul att höra om din reunion med din bästis från 6:an!!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :-)

   Det känns som att man spelade som mest kort i högstadiet egentligen, för egen del iaf. Nu för tiden tar nog internet/ slösurf den tiden i anspråk som man annars la på kortspel, tyvärr. Det är ju faktiskt roligt att spela kort.

   Radera
 2. De enda bubblor jag känner till i dagsläget är techbubblan, growthbubblan och hållbarenergibubblan.

  Ser förresten att du råkat missa Lee Child i din författarlista.

  Kul att höra av dig !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fastighetsbubblan då???

   Fick googla Lee Child, antar att det är Jack Reacher-serien du vill rekommendera? Ska man börja från början?

   Tack detsamma! :-)

   Radera
  2. Ja, den glömde jag.

   LC var bara ett skämt på din lista. Han är ju en man som skriver om den stereotypa manligaste mannen bland män.

   Radera
  3. Haha, där fick du mig! Kändes lite otippat i sammanhanget, men tänkte att den kanske är så grymt bra att den förtjänar en plats! :-)

   Radera
 3. Vad skönt att höra att du och din väninna hittade tillbaka till varandra! Hoppas nu verkligen att det håller i sig. Förstår även glädjen kring "pratpromenader", jag har också haft sådana med min dotter och det gör alltid gott för själen! Man är verkligen lyckligt lottad de stunderna.

  5% låter som ett rimligt lönepåslag! Jag sitter just och är lite bitter över min nu USLA lön och funderar på om det är värt att gå mot högavlönat igen om det betyder FI snabbare...men jag vet ju att det finns mer aspekter att ta hänsyn till. Välmående till exempel! (Fast det jag är mest sur över gällande mitt jobb är att vi inte har tjänstepension).

  Må så gott och hoppas solen lyser på dig!

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det som är det svåra i livet, att värdera saker och ting. Du tycks ha två värdeförluster att ta ställning till, både din lön och utebliven tjänstepension. Det finns definitivt sådant som är värt mer och om jobbet uppfyller det, är allt i sin ordning. Att få rå över sin egen tid är onekligen värt mycket, helt klart. Om du känner att det är nog som det är för tillfället, vågar jag påstå att du är i mål?!

   Apropå min väninna, så känns allt jättebra igen. Det kändes som att hon verkligen ville att jag skulle veta att vår fortsatta vänskap var viktig för henne. Hon hade dessutom haft en lite halvjobbig period, hon sa inte rätt ut att det kunde ha påverkat något men jag kan ändå relatera. :-)

   Hoppas innerligt att solen lyser på dig också!
   Kram Fumlan

   Radera