tisdag, februari 23, 2021

Klagolåten om Kinnevik

Vi tycks aldrig få ett break, Kinnevik och jag. Alltid är det något som kommer i vägen för oss. Det kanske är meningen att det aldrig ska bli vi två?

Sensommaren 2018 köpte jag mina första Kinnevik. På toppen skulle det visa sig. En av de första aktierna jag investerade i, och det kunde ju bara inte gå fel med dem i min portfölj. Meeen..."Så kom hösten, och den kärlek, vi svor var evig - bara dooog! Sånt é livet!

Japp, det blev en resa söderut. Tyvärr inte en resa av det slaget där man sitter vid poolkanten, sippar på en Sex on the beach och oroar sig för ojämn solbränna. Kinnevik låg länge på botten av portföljen och tyngde som en dödbakad sockerkaka i magen. Zalando gjorde inte saken bättre, utan redovisade röda siffror och skyllde på en varm sommar. När så aktien äntligen segat sig upp över ytan igen, sålde jag illa kvickt. 

Så gick det ett tag och plötsligt en dag ser jag hur Kinnevik reser sig som fågel Fenix ur askan, utan mig. Men jag är stolt, tittar bort! Försöker stänga ute lovorden som tycks komma från alla håll och tänker att jag klarar mig själv. Jag behöver inte Kinnevik! Jag har andra nu!

Fast, äh, va fasen? Livet är för kort för att vara bitter, dessutom gynnar inte en sådan inställning min ekonomi heller. Jag hoppar på igen! Knappt har jag hunnit betala courtaget innan aktien störtdyker. Men vad är det NU då?

Egentligen är jag glad att Zalando ska ut, men hur typiskt är det inte att man släpper nyheten precis när jag köpt in mig igen? Jag har åter lyckats köpa på toppen och nu känns den närmaste framtiden lite svajig. Det är bara en pytteliten post, så jag berörs verkligen inte i någon större grad. Jag tänker att jag sitter på händerna ett tag, tills det lugnat ner sig. Alla relationer har sina ups and downs och vi kommer att gå stärkta ur det här. 

Hur är det med eran tajming? Lika bra som min? :-)


11 kommentarer:

 1. Som vanligt är min tajming kass. Jag köpte in mig på Kinnevik kring 300 kr och sålde på 380 för att se att de passerade med råge 400 kr någon dag efter men nu har jag bestämt att inte köpa in mig för det är för dyrt. Annars tror jag ganska mycket på Kinneviks inriktning nu. Men för dyrt för mig iaf just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, du gjorde en fin vinst ju! Det bästa vore om man kunde låta bli att titta till aktien efter en försäljning, om man nu sålt allt vill säga. Risken är att glädjen över en vinst byts ut till frustration. :-)

   Radera
  2. Jag håller med dig i det där sista du skrev. Det är så lätt att man glömmer vinsten och anledningen till att man sålde. Jag försöker på att bli bättre på att inte snegla så mycket i backspegeln.

   Radera
 2. Ha ha, som en dödbakt sockerkaka! Det var dagens roligaste utan tvekan :-) Tack för att du skriver så trevliga inlägg.
  Man kan i ett kort perspektiv tycka att du tajmar dåligt men i ett längre perspektiv så brukar det ändå bli rätt bra. Du ska få se att det också går åt andra hållet när man köp aktier och sedan rusar den och man ångrar att man inte köpte mer. Men i backspegeln är det alltid lätt att investera. Jag säger som någon av slagerstjärnorna: -Jag ångrar ingenting!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för trevlig kommentar! :-)
   Javisst är det så och jag tänker ju vara långsiktig i aktien. Tiden läker alla sår...

   Mvh Fumlan

   Radera
 3. Så typiskt!! Men om det känns bättre så skulle jag tro att liknande saker händer alla som hänger på börsen, förr eller senare...Men surt lik förbannat!

  Snart gör du säkert en bra affär ska du se!

  ha en fin dag,
  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns ALLTID bättre att tänka att andra misslyckas, haha!
   Grejen är väl också att överlag gör jag helt okej ifrån mig på börsen, men det är de dåliga besluten som skaver och märks av.

   Fin dag, indeed! Det är ju löning! :-)
   Kram!

   Radera
 4. Härligt inlägg (även om tajming-delen är tråkig så klart). Just Kinnevik har jag köpt regelbundet ett tag nu och jag är överlag nöjd med köpen. Jag vill köpa mer och hoppas att aktien sjunker. Jag spanade in deras kapitalmarknadsdag i veckan och gillar det jag ser/hör från dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack!
   Låter vettigt, jag kommer nog också ha svårt att låta bli att köpa om det trycks tillbaka ytterligare. :-)

   Radera
  2. Fumlan, säg till när du köper så att vi andra kan sälja då!

   Radera
  3. Men absolut, jag hojtar! :-)

   Radera